ŠTAMPANI BETON

Šta je štampani beton?

Štampani beton je dekorativni beton koji po svom sastavu, texturi i boji, daje veran utisak stene, mermera, granita i td.

Primena

Štampani beton ima dugu istoriju upotrebe kako za eksterijere tako i za enterijere. Njegova široka primena se zasniva uglavnom na spoljašnjim površinama kao što su dvorišta, staze, okučnice, trotoari, steneišta, ali je svoju primenu takodje našao i u dekoraciji unutrašnjih prostora a kao takav se pokazao veoma atraktivan. Njegova snaga je podjednako efikasna i u kvalitetu kao i u lepoti.

Dekorativne betonske površine predstavljaju pristupačnu alternativu mnogih drugih materijala. Koristeći boje, textrure raznih oblika, štampani beton vam nudi gotovo neograničen broj kombinacija koju možete da zamislite kako bi na taj način dobili privlačnijie podove unutar kuća i drugih objekata. Štampani beton zbog svoje svestranosti savršeno se uklapa u izgled sa drugim materijalima a zbog svog jedinstvenog izgleda i kvaliteta pruža dugotrajno dobre performanse.

Štampani beton je briljantan arhitektonski materijal i kao takav omogućava široki spektar boja - od čisto bele i pastelne do zasićene boje. To može biti tekstura, šara ili neki drugi oblik koji omogućava arhitektama da budu istinski kreativni u svojoj kreaciji.

Više od dobrog izgleda

Svestran izgled štampanog betona omogućava da se uklopi u bilo kom okruženju. Osim estetike i svog specifičnog izgleda karakterišu i njegovu energetsku efikasnost kao i bezbednost. Zbog svojih karakteristika njegova primena je zastupljena u mnogim svetskim gradovima a svoj trend nastavlja i u ostalim delovima širom Evrope. Štampani beton je takodje našao primenu i kod:

- svetskih tržnih centara, hotela, banaka, bolnica, industrijskih objekata kao i mnogi drugi.